#streetfloorballleague
×

Začal pátý ročník SFL, v Pardubicích slavila Šatna ženy

27.06.2022

Perfektním způsobem odstartovala Street Floorball League 2022. Pátý ročník turnajové série začal v Pardubicích na třídě Míru, kde panovala pohodová atmosféra a přálo krásné letní počasí. V těchto podmínkách si dokráčelo pro celkové prvenství družstvo Šatna ženy.

Hned potom, co se týmy ráno registrovaly, mohla začít první utkání základních skupin. Z postupu se radovaly dva nejvýše postavené týmy z každé skupiny plus čtveřice nejlepších ze třetích míst. Nejen v době oběda pak mohli účastníci i fanoušci využít nápojového stánku hlavního partnera pivovaru Holba nebo občerstvení Bageterie Boulevard.

Play-off se rozjelo v odpoledních hodinách, kdy došlo na řadu tvrdých soubojů. Velmi vyrovnaný zápas dokonce musela rozhodnout až penaltová disciplína. Klíčové výsledky přišly v semifinále, kdy celkem přesvědčivě postoupil do boje o titul IBK Sud díky výhře 7:3 nad Memories. Jejich protivníkem se stala Šatna ženy, jež poslala do boje o třetí příčku Úpickou žumpu při skóre 3:1.

Co se týče duelu o bronzovou pozici, zdárně ho zvládla Úpická žumpa za vítězství 6:3. Mohlo se tak jít na finále, které bylo poměrně vyrovnané. Navíc proti sobě podruhé na turnaji stanuly celky, které se už znaly ze základní skupiny. Tým Šatna ženy ale tentokrát napravil předchozí zaváhání a slavil úspěch 3:1.

V prosluněných Pardubicích si tak vítězové došli pro odměnu od pivovaru Holba či poukaz v hodnotě 10 000 korun na nákup u Florbalexpert. Týmy navíc obdržely udržitelné pamětní medaile vyrobené z popraskaných florbalových míčků.

Gratulujeme vítězům, děkujeme všem družstvům za účast a organizátorům za perfektně odvedenou práci. Už teď se těšíme na příští turnaj Street Floorball League, který se uskuteční v sobotu 16. července v Ostravě – Forum Nová Karolina.

Semifinále

Memories – IBK Sud 3:7
Šatna ženy – Úpická žumpa 3:1

O třetí místo

Memories – Úpická žumpa 3:6

Finále

Šatna ženy – IBK Sud 3:1



Další články