#streetfloorballleague
×

Open air florbal je zpět! Pátý ročník SFL začne v Pardubicích

21.06.2022

Velkolepá akce se vrací. Léto se opět ponese ve znamení florbalu díky turnajové sérii Street Floorball League, která začíná svoji cestu v Pardubicích. Pátý ročník soutěže startuje na východě Čech už v neděli 26. června.

Dějiště prvního turnaje bude úplně stejné jako před rokem. Pardubice opět hostí klání na třídě Míru, kde proti sobě nastoupí 24 týmů v šesti skupinách po čtyřech. Nejvýše umístěné dvojice z každé skupiny a čtyři nejlepší ze třetích míst se následně poperou o trofej v play-off. Zápasy se hrají systémem 1 × 12 minut.

Pro účast ve Street Floorball League je klíčová registrace. Nejen v Pardubicích, ale na každém turnaji bude otevřena od 9.30, přičemž nejpozději v 10.30 začne úvodní duel. Zároveň platí, že pokud se družstvo k registraci nedostaví, bude z turnaje vyřazeno. Pokud se některému týmu cokoliv přihodí a nebude moct dorazit, nahlásí info na streetfloorball@ceskyflorbal.cz.

Všichni účastníci obdrží pamětní medaile, první tři týmy potom dostanou také věcné ceny z fanshopu Českého florbalu, poukázky do fanshopu či piva od hlavního partnera pivovaru Holba. Parádní odměnu získá celkový vítěz turnaje od společnosti Florbalexpert, která poskytne voucher na nákup florbalového vybavení v hodnotě 10 000 korun. Dále se hraje o volné vstupenky na listopadové mistrovství světa mužů ve Švýcarsku, hodnotné ceny poputují také k nejlepšímu střelci turnaje.

Samozřejmostí zůstává jako v minulých letech bohatý doprovodný program. S partnerem ČEPS bude možné si zasoutěžit o dres české florbalové reprezentace. Vlastní aktivity připravuje i lokální pořadatel SOKOLI PARDUBICE, v jehož stánku si budete moci vyzkoušet střelbu na rychlost a pro děti bude připraveno malování na obličej. Na místě sice nebude stánek fanshopu Českého florbalu, ale lze čerpat slevy pro účastníky a návštevníky Street Floorball League.

Co se týče občerstvení, nebude chybět hlavní partner projektu pivovar Holba se svým nápojovým stánkem. Kromě alkoholického i nealkoholického piva nabídne malinovku, a to vše do vratných kelímků. Jídlo má na starost Bageterie Boulevard, jež navíc představí speciální menu.

Street Floorball League podporuje i charitativní stránku sportu. Český florbal znovu rozvine spolupráci se spolkem Haima, který pomáhá onkologicky vyléčeným dětem k návratu zpět do běžného života. Každý vratný kelímek vhozený do speciálního boxu přinese nadaci na její konto 50 korun.

Dorazte tak i vy užít si pohodovou letní atmosféru do Pardubic! Jak už zaznělo, hraje se v neděli 26. června od dopoledních hodin na třídě Míru. Více informací o turnajové šňůře naleznete na stránkách projektu ZDE.



Další články