#streetfloorballleague
×

První ročník ovládla v O2 areně Jaroměř!

10.12.2018

Více než 200 týmů se zapojilo do kvalifikačních soubojů, ze kterých vedla cesta až do velkého finále prvního ročníku Česká pojištovna Street Floorball League. Celkem 12 týmů se o titul utkalo v rámci mistrovství světa ve florbale, a to 6. prosince 2018 přímo v dějišti šampionátu pražské O2 areně. V dramatickém finále se nakonec radovali z výhry a titulu hráči z Jaroměře, který porazili Sukmisstry 2:1.

V průběhu června až srpna se po celé republice odehrálo celkem 12 turnajů, z nichž si vítěz zajistil vstupenku do finále. V O2 areně se tak ve skupině A potkali Nezdvořáci, FBC Orca Krnov a Traverza, skupinu B tvořili Sukmisstři, Flamingos a IBK Frajeři. Místo ve skupině C zaujali Veteráni, Lions Danko SPO a Aquafiled a finálovou dvanáctku doplnili ve skupině D Klobásníci, Alfa team a Jaroměř.

Největším lákadlem pro všechny týmy byl kromě zábavy také finálový duel, jehož druhá část se odehrála přímo o přestávce čtvrtfinálového zápasu mistrovství světa. Proti sobě se postavili hráči Jaroměři a Sukmisstrů. V napínavé bitvě nakonec rozhodovaly opravdu jen maličkosti a nejtěsnějším možným rozdílem nakonec zvítězila Jaroměř, která tak ovládla premiérový ročník turnaje.



Další články