#streetfloorballleague
×

Brambůrci se stali vítězi SFL v Českých Budějovicích

25.06.2023

Druhou letošní epizodu má za sebou Street Floorball League, která měla tentokrát turnaj na jihu Čech. Z klání v Českých Budějovicích vyšli jakožto šampioni Brambůrci potom, co zvládli náročné finále proti Suicide Squad.

Turnaj se konal v rámci premiérového ročníku festivalu Summer Park, jež se uskutečnil na českobudějovickém výstavišti. Registrace proběhly během dopoledne a brzy se mohlo jít bojovat přímo na hrací plochu. K vidění byly skvělé bitvy, kterým nechyběla ani vášnivá divácká kulisa. Zkrátka atmosféra, jak má být.

Návštěvníci navíc mohli využít širokých možností doprovodného programu. Funzóna jim například nabídla nejen přehledný souhrn florbalové historie, ale také prostor k relaxu. U stánku Oborové zdravotní pojišťovny se dělaly sportovní masáže a nechyběly ani aktivity nadace Haima, jejímž posláním je návrat onkologicky vyléčených dětí do běžného života.

Turnaj navštívily také primátorka Českých Budějovic Dagmar Škodová Parmová a náměstkyně hejtmana Jihočeského kraje Lucie Kozlová, jimž moc děkujeme za podporu.

Občerstvení zajišťovala speciálním menu Bageterie Boulevard, jíž doplnil nabídkou alko i nealko nápojů do vratných kelímků pivovar Holba.

V příjemné atmosféře nastupujícího léta program plynul až k tomu nejdůležitějšímu – play-off. Ani během nich neoslaboval fanouškovský zájem a bylo znát, že turnaj postupně míří ke svému zlatému hřebu. Do něj postoupila Suicide Squad, jež narazila na Brambůrky. 

Finále bylo velmi vyrovnané a rozhodoval nejtěsnější rozdíl. Na celkové prvenství si tak nakonec sáhli právě Brambůrci, kteří klíčový mač urvali ve svůj prospěch 3:2. Proto na ně kromě speciálních udržitelných medailí vyrobených z použitého florbalového materiálu čekala také odměna od Holby či poukázka na 10 000 Kč u partnera Florbalexpert. Bronz potom získali Kožaci za výsledek 4:1 proti Cityzens.

Akce se nadmíru vydařila a stala se atraktivní součástí programu Summer Parku. Děkujeme všem návštěvníkům za perfektní kulisu, hráčům za velkolepé výkony a v neposlední řadě pořadatelům za parádně odvedenou práci. Následující turnaj Street Floorball League se uskuteční v sobotu 15. července v Brně, kam jste všichni srdečně zváni!

Medailisté turnaje:
1. Brambůrci
2. Suicide Squad
3. Kožaci

Finále:
Suicide Squad – Brambůrci 2:3

O 3. místo:
Kožaci – Cityzens 4:1

Semifinále:
Brambůrci – Cityzens 4:1
Kožaci – Suicide Squad 2:5

Čtvrtfinále:
AIK Katto-Zebra – Brambůrci 3:6
Cityzens – Vo Co Ti De? 2:1
Kožaci – Bombarďáci 5:2
Pacienti Luka – Suicide Squad 2:3

FOTOGALERIE



Další články