#streetfloorballleague
×

Slavoj Houslice uspěl na SFL v Českých Budějovicích

22.08.2022

Vydařenou zastávkou na jihu Čech se prezentovala Street Floorball League. Na předposledním turnaji letní šňůry v Českých Budějovicích panovala perfektní atmosféra a všichni si užili spoustu zábavy. Radost z vítězství nakonec mělo družstvo Slavoj Houslice, které v nervydrásajícím finále přetlačilo 1:0 Pacienty Luka.

Přestože v sobotu bylo na náměstí Přemysla Otakara II. sychravo, dobrá nálada všech zúčastněných vydržela po celý den. Potom, co proběhla registrace přesně podle plánu, mohly začít otevírací souboje turnaje. Už od dopoledních hodin bylo možné se občerstvit alkoholickými i nealkoholickými nápoji u stánku pivovaru Holba, který je hlavním partnerem projektu. Stejně tak nabízela chutné občerstvení Bageterie Boulevard.

Diváci se bavili doprovodným programem, jenž zahrnoval například ukázky sportovních masáží s Oborovou zdravotní pojišťovnou. Zároveň nechyběl ani klub Štíří České Budějovice, který se podílel na pořádání akce a měl pro návštěvníky připravenou sérii florbalových aktivit. Následně se turnaj začal překlápět do vyřazovací fáze, kde už byl v bojích o postup důležitý každý gól.

Až do finále prošli výsledkově celkem s přehledem členové Slavoje Houslice. I když je pravda, že mančaft ve skupině nestačil na Pacienty Luka, kteří navíc potvrzovali dobrou formu také v play-off. Nakonec se tedy stalo, že oba soupeři ze skupiny se znovu potkali až ve finále, kde to byla pořádná řežba. V konečném součtu rozhodla jediná trefa a ze skóre 1:0 se radoval Slavoj Houslice. Bronzovou příčku vybojoval Pár pařmenů výhrou 4:3 nad Kattohaikaras.

Celkový vítěz obdržel nejen zásobu piva od hlavního partnera projektu pivovaru Holba, ale také nákupní poukaz na 10 000 korun u prodejce Florbalexpert. Došlo také na předávání udržitelných medailí vyrobených z použitého florbalového náčiní, jako jsou rozbité florbalové míčky nebo popraskané čepele. Nejdůležitější však bylo, že se uskutečnila další velkolepá akce v rámci Street Floorball League, jež měla náboj od začátku až do konce.

Děkujeme všem účastníkům, fanouškům, organizátorům i všem ostatním, kdo se zapojili do letošního turnaje v Českých Budějovicích. Teď už zbývá pouze závěrečná zastávka – a to v hlavním městě. Praha bude hostit turnaj v sobotu 27. srpna ve venkovním prostoru před OC Arkády.

Medailisté turnaje:
1. Slavoj Houslice
2. Pacienti Luka
3. Pár pařmenů

Finále:
Pacienti Luka – Slavoj Houslice 0:1

O 3. místo:
Kattohaikaras – Pár pařmenů 3:4

Semifinále:
Pacienti Luka – Kattohaikaras 7:0
Pár pařmenů – Slavoj Houslice 1:6

Čtvrtfinále:
Pacienti Luka – Chábři 8:4
Old Wittingau – Kattohaikaras 2:3
Osadníci – Pár pařmenů 1:7
Brambůrci – Slavoj Houslice 3:6



Další články