#streetfloorballleague
×

Street Floorball League letos opět udržitelnější

07.08.2022

Český florbal si uvědomuje, jak důležitá je v dnešním světě ohleduplnost k životnímu prostředí. Proto se zásadami udržitelnosti řídí také při pořádání Street Floorball League, kde jde dobrým příkladem a snaží se inspirovat i jednotlivé účastníky.

Seznamte se s vizí udržitelnosti Českého florbalu na stánku Registrace nebo na www.ceskyflorbal.cz/udrzitelnost.

Velkou novinkou jsou udržitelné medaile, které účastníci turnajů dostávají. A v čem jsou natolik speciální? Vyrábí se z popraskaných florbalových míčků nebo čepelí, které Český florbal sbírá od klubů, kde by už neměly využití. Zapojit se přitom můžete i vy, pokud přímo na některý z turnajů SFL sami přivezete rozbité míčky či čepele a odevzdáte je na stánku Registrace. Stejně tak lze přinést starý mobilní telefon a dát ho do sběru v rámci akce Remobil.

Plasty se šetří také díky hlavnímu partnerovi projektu pivovaru Holba, jenž čepuje alkoholické i nealkoholické nápoje výhradně do zálohovaných kelímků. V případě nákupu nápojů v plechovkách potom slouží na akcích Českého florbalu sběrný stojan na kov, vedle něhož nechybí ani sběr plastů, papírů nebo směsného odpadu. Právě do směsného odpadu patří třeba mastné obaly od jídla z Bageterie Boulevard, a to i v případě papírů.

Český florbal navíc pomáhá životnímu prostředí také tím, že netiskne turnajové bulletiny. Každý účastník se k bulletinu může pohodlně dostat například pomocí QR kódu a stáhnout si informace přímo do svého zařízení.

Přispět k čistšímu světu může každý z nás. Street Floorball League má vlastní Kodex, kterým o těchto aktivitách informuje své pořadatele, dodavatele i účastníky. Český florbal tak oceňuje, když cestujete na turnaje společně – doporučuje společnou cestu týmu vlakem, čímž se předchází problému nedostatku parkovacích míst a zároveň se tvoří menší uhlíková stopa. Platí už zmiňované třídění odpadů na akcích a snaha, aby jich během turnajů vznikalo co nejméně.

Přímo na turnajích Street Floorball League se můžete chovat udržitelně a navíc podpořit dobrou věc. Svůj zálohovaný kelímek můžete vhodit do boxu spolku Haima, který pomáhá onkologicky vyléčeným dětem v návratu do běžného života. Každý jeden kelímek znamená příspěvek 50 korun na aktivity spolku.

Děkujeme, že s námi pomáháte šetřit planetu a děláte z celé Street Floorball League ještě lepší akci!

xxx

Další články